снимка pixabayКоронавирусът отново притисна Европа. Ето защо част от страните предприеха

...
снимка pixabayКоронавирусът отново притисна Европа. Ето защо част от страните предприеха
Коментари Харесай

Коронавирусът притисна Европа, налагат вечерен час, затварят обществени места

снимка pixabay

Коронавирусът още веднъж притисна Европа. Ето за какво част от страните започнаха по-драстични ограничения, като вечерен час и затваряне на публични места. 

Чехия въведе 3-седмично затваряне на учебните заведения, питейните заведения и клубовете, осведоми БГНЕС.

Чехия има най-високия % на нови инфекции на 100 000 души в района. В Холандия беше оповестено отчасти блокиране и маските станаха наложителни в обществените закрити пространства.

Междувременно, приемането на инфектирани в лечебни заведения още веднъж нараства бързо в доста страни. Лечебните заведения в Париж биха могли да запълнят 90% от леглата си за интензивно лекуване до края на идната седмица, предизвести Мартин Хирш, началник на обществената болнична група APHP. Очаква се президентът Еманюел Макрон да разгласи спомагателни ограничавания в телевизионно послание през днешния ден (14.10.20 г.). Съобщения в локалните медии допускат, че градовете, считани за горещи точки, в това число Париж, могат да бъдат изправени пред вечерен комендантски час.

По-рано немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че " следи с огромна угриженост " обстановката в Европа. В своя отчет от 13-ти октомври Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) демонстрира, че потвърдените нови случаи на ковид в Чешката република през последните 14 дни възлизат на 55 538 - по-високи от 42 032р регистрирани за същия интервал в прилежаща Германия, чието население е осем пъти по-голямо. През март Чешката република бързо наложи строги карантинни ограничения, затваряйки границите си и изисквайки наложително носене на маски. Но в края на юни рестриктивните мерки, в това число наложителните маски, бяха отстранени и бе проведено голямо тържество на Карловия мост в Прага, с цел да се отпразнува по този начин нареченият край на коронавирусната рецесия.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР